coś sprawa ucichła :?
Usuwanie wgnieceń karoserii bez lakierowania i szpachlowania
Zwiń
X
-
Usuwanie wgnieceń karoserii bez lakierowania i szpachlowania
K... mać dziś zaparkowałem pod jakimś @#$%& kasztanowcem no i mam 2 wgnioty na dachu i 2 na masce lacze .
Czy robił ktoś może kiedyś usuwanie wgniotów bezinwazyjnie ?
Jest trochę firm na necie szczególnie ogłaszających się jako naprawy bezinwazyjne po gradobiciu ale czy to działa ? wyprowadzają powierzchnie karoserii idealnie? moje obawy są takie żeby teraz nie powstały wybrzuszenia jak źle to wyciągną.
Kiedyś oglądałem też filmik z zastosowaniem suchego lodu i nagłym ogrzaniem.
ręce opadają lacze
-
-
Zamieszczone przez yareckihttp://www.s-plus.pl/ z tym miałem doczynienia , sa ok
Zamieszczone przez ufocysterniarz, zanim zaczniesz gdziekolwiek robić, obejrzyj zrobioną robotę. to można bardzo łatwo spierdzielić, drobne pęknięcia lakieru spowodowane za dużym wyciągiem wgniotów lub za mocnym pukaniem, może przyczynić się później do powstania ognisk rdzy a potem, to już szpachlować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstrykaczMiałem w Lanosie robione takie wyciąganie wgnieceń, śladu nie było, przez pięć latek do sprzedaży fury nic się nie działo w tych miejscach
Zamieszczone przez kornatA może podgrzanie suszarką a później CO2
http://www.joemonster.org...a-w-samochodzie
Zamieszczone przez arturas03usługi Salonów SMARTplus mogą być wykonywane także u klienta (jeśli tylko miejsce wykonywania napraw spełnia wymogi stosowanych przez nas technologii)."
z ciekawości zadzwonie do nich jutro
Komentarz
-
-
Ja mialem wyciagane po gradobiciu bez malowania i szpachlowania, w sumie byly malo widoczne te wgniotki, ale mnie wkurwialy psychicznie... w sumie mialem ich okolo setki. Jak mowie trzeba sie bylo przyjrzec aby zauwazyc, ale dalem zrobic, w ciagu dniowki wyciagneli wszystko, ANI sladu, za komplet zaplacilem 1200 zlAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paliozaANI sladu, za komplet zaplacilem 1200 zl
ale wgniotów miales prawie stowe, u mnie są 4 i też nie są mocno widoczne ale podobnie jak Ty jak teraz spoglądam na moją "cysterne" to mnie krew zalewa.
Gdzie robiłeś?, zerknę może mają jakieś siedziby w moim rejonie.
Komentarz
-
-
uwaga na kasztany ja we wczesniejszym aucie tak miałem szukałem miejsca parkingowego nigdzie nie było tylko pod kasztanowcem wczesniej sie nad tym nie zastanawiałem ale jak przyszłem to już wiedziałem dlaczego to miejsce było puste auto za 4miesiace sprzedałem ----straciłem przez to kilka zł.narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
Mama prośbę o namiary na taki warsztat w Krakowie lub okolicach
Znalazłem tu http://skoda-pogwarancyjnie.pl/bezin...e_wgniecen.php ale oni podnajmują to gościom którzy jeżdżą po Polsce i ciężko ich uchwycić. A zależy mi na stacjonarnym zakładzie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cysterniarzZamieszczone przez paliozaANI sladu, za komplet zaplacilem 1200 zl
ale wgniotów miales prawie stowe, u mnie są 4 i też nie są mocno widoczne ale podobnie jak Ty jak teraz spoglądam na moją "cysterne" to mnie krew zalewa.
Gdzie robiłeś?, zerknę może mają jakieś siedziby w moim rejonie.
tel. 505 532 607
Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez AdamBMama prośbę o namiary na taki warsztat w Krakowie lub okolicach
W tym warsztacie na Sudeckiej (do którego podałeś link) byłem wymieniać tylną lampę i dowiedziałem się, że z tą firmą od wgnieceń trzeba się umawiać wcześniej. Nie wiem tylko czy czekają aż się zbierze kilku klientów, czy przyjadą do jednego.
Komentarz
-
Wspólpracuje z firmą APP która to jest wlaścicielem firmy SmartPlus, i byl u mnie dziś przedstawiciel i zagadalem na temat wgniotek. I z tego co się dowiedzialem to osoba która jeździ z firmy SmartPlus usuwać wgniotki jest z Tarnobrzegu. Tel kontaktowy który znajduję się na stronce jest wlaśnie do niego. I pytając o cene, przedstawiciel powiedzial mi że to zależy od rodzaju wgniotki :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgcysterniarz, Jeslipalioza, mowi o tym gradobiciu ktore bylo rok temu to i tak ma luz bo kolega mial 2 szyby do wymiany .. na tauzenie ludzie z dywanami biegali i kladli na auta , od znajomego z bloku sasiad wybiegl dostal dwiema kulkami i zostal lezec..hehe ale wesolo niebylo..
Moj tata siena parkowal na Zalezu i brak przedniej szyby + wgniota w dachu taka, ze mozna bylo tam wlac 0.5l wody a by nie wyplynela.Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
namo
cysterniarz, www.technika-wgniecen.pl
Polecam, za dwa wgnioty na dachu po kasztanie nie zapłacisz więcej jak 100 zł. Sam widziałem jak gościu wyciągał wgniecenia po gradobiciu na aluminiowej masce CLS-a. Wyszedł jak z fabryki.
Komentarz
-
cysterniarz, jak masz blisko do Poznania to polecam Tobie specjalistów z fabryki VW.
Mają sprzęt i nawet wgniecenia na drzwiach potrafią tak wyciągnąć, że śladu nie widać. Nie wiem jaki mają cennik ale to ludzie, którzy znają sie na fachu - przygotowują samochody na targi i wystawy. Tam na miejscu nie mają kabin lakierniczych a wszelkie wgnioty muszą być na bieżąco naprawiane.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajpolecam Tobie specjalistów z fabryki VW.
Rozmawiałem dziś z 3 lakiernikami ze szczecina, znają te metody ale nie stosują bo twierdzą że wyprowadzić się da ale nie będzie to powierzchnia tak idealna jak po szpachli i lakierowaniu, a propozycja na zrobienie dachu i maski u nich to ok 1200zł :| , tak więc poczekam, i jak się uda wyjechać przy okazji w te rejony co polecaliście to już wolę dać te nawet 300 zł (z małym niedowierzaniem czy uda się to wyciągnąć na glanc) niż kłaść nową warstwę lakieru.
dzięki wszystkim.
Komentarz
-
-
Widziałem taka stronę o usuwaniu wgnieceń - www.wgniecenia.info. Jest tam katalog firm które zajmują się naprawa karoserii. Sa tez informacje o technologii naprawy.
Komentarz
-
Komentarz